Når du gerne vil holde dig sund, er det vigtigt, at du indgår i et samarbejde med din krop, og det er derfor også vigtigt, at du lytter til din krop og tager symptomer alvorligt. Det er gældende for flere forskellige ting og også for åreknuder.

Symptomer på åreknuder

Komplikationer, der efterfølger åreknuder, er flere forskellige, og det er blandt andet gældende for årebetændelse, eksem, blødning. Symptomerne på det er også flere, og det kan være gældende for smerter, tyngdefornemmelse, kløe eller væskeansamling omkring anklerne. Derudover kan du også opleve træthed i benene generelt eller kramper i læggen, som også er noget, du skal være opmærksom på, hvis du har mistanke om, at du har åreknuder. Det er vigtigt at lytte til disse symptomer, da åreknuder først og fremmest kan lede til komplikationer, mens det også kan give smerte og ubehag. Samtidigt med dette ser det heller ikke altid så pænt ud, og det kan derfor være en fordel at rykke på sådanne symptomer så tidligt som muligt, da det er lettest at gøre noget ved det så tidligt som muligt. Derfor er det vigtigt, at du søger læge, hvis du oplever sådanne symptomer eller har mistanke om, at du har åreknuder.

Muligheder for behandling

Hvis du finder ud af, at der er behov for behandling, er det vigtigt, at du undersøger dine muligheder hos eksperter. Det er muligt at behandle åreknuder med operation, laser, bølger og andet, og det er vigtigt, at du får den rette behandling. Derfor er det en god fordel for dig at finde frem til et behandlingssted, der kan hjælpe dig frem til den løsning, der passer bedst til den situation, du end måtte stå i. Her kan du eventuelt også blive henvist af din læge i forhold til lægens vurdering, så du kan få hjælp til at finde det rette behandlingssted.