Glasses of fruit and vegetable juice with fruits

Synes du også, at det sommetider kan være lidt svært at hive dig selv op fra sofaen, når der skal laves god og sund mad? Og er det svært at få taget sig sammen til at hoppe hen på kondicyklen? Denne artikel stiller skarp på, hvordan man kan underholde sig selv, når tingen glider lidt nemmere.

I de gode perioder med masser af overskud er det sikkert ikke så svært at motivere sig til at opretholde den gode og sunde livsstil. Her går det egentlig ret nemt med at få lavet mad, trænet en masse og smile til alle, man møder på sin vej.

Nogle gange rammer virkeligheden dog hårdt, og man kommer ind i en periode, hvor motivationen ryger sig en tur, og hvor man hele tiden skal kæmpe sig igennem tingene. Her kan det være oplagt at finde nogle måder at gøre tingene mindre sure på, indtil motivationen igen er vundet tilbage.

Spil på mobilen

Hvis du keder dig lidt, når du træner, og hvis motionscyklen ikke i sig selv er inspirerende, så kan du overveje at lave nogle ting på mobilen imens. Det kan for nogle lyde lidt unødvendigt, men det er altså en rigtig god måde at fjerne fokus fra, at det er lidt hårdt. Nogle vil gerne se serier, andre skal høre en bestemt slags musik, og så er der dem, som gerne vil spille spil.

Den sidste mulighed kan være rigtig god, fordi det også er vildt god underholdning, hvor man kan lade sig rive med. Når man spiller på leovegas, glemmer man måske helt, at det er træls at træde i pedalerne. Hvis man styrketræner, er det måske ikke så slemt at få overstået næste sæt, fordi man skal have lavet sit næste træk.

Det kunne også være betting, som er relevant, fordi det kræver en smule fordybelse i tingene. Derfor er det ret naturligt også en ting, hvor hjernen måske kommer lidt væk fra alt det sure.

Hav altid underholdning klar

Det gælder bestemt også, når man laver mad, at det kan være fint med underholdning. Er det bare svært at hive dig op til at stå og snitte grøntsager og røre i gryderne i lang tid, så er det måske nogle sjove spil, du skal have liggende klar på bordet, som kan holde dig beskæftiget. Det gælder særligt, hvis man er alene om madlavningen nogle dage, fordi man så ikke har nogle at snakke med undervejs.

Egentlig er det bare fint, hvis man altid har underholdning klar. Det kunne også være at få ringet til nogle venner eller noget familie, man ikke har talt med længe. Det er en god måde at udnytte tiden på, og så er madlavningen måske ikke længere så træls at gå til.

Man kan også bare få sat en god serie på eller se noget TV, hvilket da også er manges naturlige løsning. Det tager fokus, og man kan stadig gøre de nødvendige ting i køkkenet imens.