Hvis du er den lykkelige ejer af en smartphone, har du faktisk et alletiders træningsredskab lige ved hånden. Har du svært ved at finde motivationen, mangler inspiration til træningsøvelser eller gode ideer til sund kost, så kan du finde masser af god hjælp med forskellige apps. Det er også en god måde at måle dine resultater på, så du kan se, at det hele faktisk nytter noget. Den slags er nemlig i høj grad med til at holde dampen og motivationen oppe.

 

Vi har kigget en masse forskellige trænings- og motions apps igennem og fundet tre styks, som vi helt klart kan anbefale i den daglige træning.

 

Løbe appen fra Nike

Nike er et af verdens allerstørste brands, når det kommer til sportstøj og -udstyr. Nu har de også lavet en rigtig god app, som er skræddersyet til dig, der elsker at løbetræne. Når du slår appen til på din telefon registrerer den alle de date, som du kunne have brug for – tempo, distance, rute og personlige rekorder. Det giver god motivation og bedre resultater, når du løber. Med funktionen Nike+ Coach kan du få en digital personlig træner. Her får du en træningsplan, som passer perfekt til din nuværende form og ambitionsniveau. Planen ændrer sig hele tiden, så der hele tiden er nye mål at gå efter. Nike+ Run appen kan hentes til både iPhone og Android.

 

Endomondo måler alt din motion

Endomondo er en af verdens førende løbe- og motions apps. Selvom det nu er den amerikanske sportsgigant Under Armour, der ejer Endomondo, blev appen faktisk opfundet i Danmark. Så vi synes stadig lidt, at det er en dansk app. Endomondo kan meget mere end blot tracke og måle dine løbetræning. Du kan også registrere og indtaste alle mulige andre former for motion lige fra vandreture og cykling til fodbold og svømning. Hvis du gerne vil tabe dig, kan du synkronisere Endomondo med en anden app fra Under Armour, MyFittnessPal, hvor du kan holde regnskab med din kost og dit kalorieindtag.

 

God underholdning på hviledage

Motion er godt og sundt. Men det er også vigtigt, at du ikke overbelaster kroppen og risikerer at få skader. På dine hviledage er der også mange gode og underholdende apps, som du kan fornøje dig med. En af dem er sports appen fra Betway. Her kan du slappe af, mens andre dyrker sport. Der er altid hundredvis af sportskampe, som du kan spille på. Du kan også sætte live opdateringer til, mens du selv løbetræner. Så går du ikke glip af noget og bliver opdateret på dine udvalgte kampe. Betway appen kan også hentes til iPad og andre tablets.