Dette indhold er sponsoreret 

Når det kommer til fitness og en sund kost, er de to ting næsten uadskillelige. Man kan føle sig nok så god ved at tage i fitness, men hvis man ikke spiser nogenlunde varieret og sundt samtidig, er turen ned i fitness næsten ligegyldigt. En af de faldgruber mange fitness-entusiaster falder i – primært de mandlige – er at have for stor fokus på to makro-tal: Protein og kalorier. Dette er tilnærmelses fint, hvis man kun ønsker at fokusere på muskelopbygning og kropstransformation, men man ignorer en masse andre gode kilder til en sund hverdag – nemlig vitaminer og mineraler. 

Der findes supplementer og forskellige kure til vitaminer og mineraler 

Hvis man har en tendens til at se sig blindt på kalorier og proteiner, kan man overveje at tilføre sin kost med en masse mineraler og vitaminer uden det behøver skade resten af kosten. En af måderne er ved at køb juicekur, hvor frugterne og grøntsagerne fra juicen er med til at tilføre mange vitaminer. Derudover kan man overveje at gå på en suppekur, hvor man tilfører ekstra protein til selve supperne. Det er en måde at imødekomme manglen på vitaminer og mineraler i ens fitness-kost. 

Track dine makrotal og dit kalorieindtag 

For på bedst måde at vide om man får nok vitaminer, mineraler, kalorier og protein er ved at tracke tallene. Dette fungerer på præcis samme måde med en almindelig løbe-app eller en analog logbog over træning og løbeture. Man indtaster, gerne i en app, specifikt hvad man indtager af mad og drikke i løbet af en dag. Appen samler så alle informationerne og giver et billede af hvordan den daglige kost ser ud. Dette har man så mulighed for at sammenligne med artikler, fagpersoner og så videre, som peger på hvad den enkelte person skal indtage pr. Dag. en tracking app er en gode måde hvorpå man sikrer at man ikke misser noget. 

Den sunde fornuft sejrer altid 

Appen og eksperter kan udtale sig nok om ens kost og hvad der er mest optimalt, men hvis det ikke bunder i fornuft eller på ens egen krop, er det hele ligegydligt. Faren ved netop en kur eller andres meninger er at den ikke bunder i ens egen krop. Derfor er det vigtigt at man lytter til ens egen krop og prøver forskellige metoder og koste af for at finde den som passer bedst til en selv.