Sunde pandekager med hjemmelavet bananis

Måske holder du lidt igen med de gode sager, fordi du vil holde vægten og konditionen i ave. Men netop hvis du træner, kan du godt tillade dig noget af det lækre. Og i øvrigt er lækkert jo ikke ensbetydende med fedt og fyldt med sukker.

Traditionelle pandekager – som de her – indeholder eksempelvis kun ca. 190 kcal pr. 100 g. Så kan du jo bare veje af, hvor mange eller få pandekager, du har råd til i dit kaloriebudget.

sunde pandekager med bananis

Den opskrift du får herunder er lidt anderledes, her er der ca. 200 kcal i en pandekage med en kugle bananis til. Så her er fyldet regnet med i kalorieregnskabet, hvor den førnævnte er pr. 100 g og uden fyld eller drys.

Opskrift på pandekagerne

Der er ikke sukker i disse pandekager, der er heller ikke ret meget hvedemel eller ret meget af det usunde fedt i dem. De får ganske enkelt deres søde smag fra isen, som også gør dem friske i smagen. Den bør du til gengæld lave i god tid inden, da den jo selvsagt skal i fryseren.

Ingredienser til bananis:

  • 8 modne bananer

Fremgangsmåde:

  1. Alle bananerne tages ud af skrællen og skæres i skiver, og fryses ned i ca. 2 timers tid, til de er frosne – de skal være helt hårde. Du kan også bruge hele eller halve bananer, men det tager længere tid.
  2. Bananerne tages op og kommes i foodprocessoren med kniven monteret og hakkes/skæres/blendes, til de bliver til en sorbetis – der skal bare gives fuld gas og lidt tid.
  3. Bananisen kommes i en bøtte og sættes i fryseren, til 15-20 minutter før den skal fortæres.

Ingredienser til 8 pandekager:

  • 50 g havreklid
  • 50 g finvalsede havregryn
  • 50 g mel
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp. salt
  • 2 dl skummetmælk
  • 3 æg
  • 1 tsk. flydende honning
  • Smagsneutral kokosolie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Havreklid og -gryn blendes, til det bliver til mel, hvorefter det blandes sammen med de øvrige tørre ingredienser.
  2. Mælk, æg og honning tilsættes, og der piskes godt og grundigt – evt. med elpiskeren, så du er helt sikker på at få rørt alle klumper ud.
  3. Pandekagerne steges på en middelvarm pande med lidt kokosolie på. De vendes, når de bliver ”tørre” og får en let brunlig og sprød kant.

Pandekagerne serveres med en kugle bananis. Hvis du så drysser med chokolade, hakkede nødder eller noget tredje, så skal du selvfølgelig lægge lidt til i kalorieregnskabet.

I stedet for at lave pandekager med bananis kan du lave bananpandekager. Her er kalorieindholdet helt nede på ca. 1/3 af dem herover.

Alt du skal gøre er at blende lige mange bananer og æg – altså f.eks. 1 banan, 1 æg – og stege dem til små pandekager – ca. 1 spsk. pr. pandekage – i lidt olie på stegepanden. Du kan ikke lave dem store, for dejen hænger ikke nok sammen til, at du kan vende en stegepandestor pandekage.

Share

Skriv et svar

Or

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*