Image

Humus
250-300 g tørrede kikærter
2 spsk. tahin
3-4 fed hvidløg
2 tsk stødt spidskommen
1 dl olivenolie
1 dl vand
citronsaft fra en citron
salt og peber
Fremgangsmåde
Udblød kikærterne i mindst 10 timer. Kog kikærterne i 75 min i frisk vand eller en grøntsags bouillon.
Lad kikærterne køle af.
Tilsæt tahin, presset frisk hvidløg, spidskommen, olivenolie, vand, citronsaft og blend med stavblenderen til det har en rustik konsistens.
Smag til med salt og peber.
Lakse salat m. krydderurter
2-3 skriver røget laks
1 spsk. citronsaft
1 stor håndfuld krydderurter, groft hakket
brug det du bedst kan li´
Her er der brygt løvstikke, purløg og citronmelisse og rød skovsyre med blomst.
1 spsk. oliven olie

1 skive ristet rugbrød

Skær lakse skiverne i strimler og bland med krydderurter og olien, smag til med groft peber