Kokossukker

kokossukker

Kokossukker fra Bodylab

Trods det faktum, at kokossukker indeholder lige så mange kalorier som almindeligt sukker, er der væsentlige forskelle. Kokossukker har nemlig et lavere glykæmisk indeks, og hvad betyder det så? Det betyder, at blodsukkeret ikke stiger med det samme ved indtagelse – som ved almindeligt sukker.  Derfor ser man ofte, at diabetikere anvender sukkeret. Derudover indeholder kokossukker mineraler som kalium, magnesium og jern samt zink og B-vitaminer – det er altså ikke kun tomme kalorier.

Hvad bruges kokossukker til?

Kokossukker kan bruges præcis på samme måde og i de samme ting, som du ville gøre med almindeligt sukker. Og det søder lige så meget – hvis ikke mere. Derfor kan du anvende mindre mængder. Desserter, kager, mv. tager bestemt ikke skade af kokossukker. Sukkeret har dog en karakteristisk rund smag – en anelse mere karamelliseret end man er vant til fra almindeligt sukker. Derfor bruger mange det især som erstatning for rørsukker eller brun farin.

Brug kokossukker i alt fra desserter, konfekt og brød til sødning af kaffen og teen samt i smoothies. Kokossukker kan også snildt bruges til hjemmelavede dressinger og marinader.  Sukkeret er nemlig let opløseligt i væsker, hvorfor du kan anvende det ved høje temperaturer. Kokossukker har nemlig også et lavt smeltepunkt. Derfor er det altså dig, der afgør, om du ønsker kokossukker i varme eller kolde retter.

Du kan købe det kokossukker, der er på billedet hos Bodylab lige her.

Hvor kommer kokossukker fra?

Kokossukker produceres primært på Filippinerne og generelt i Asien. Faktisk er det takket være små farmere, at kokossukker i dag er tilgængeligt i Danmark. Sukkeret er nektar fra blomsterne på kokospalmen, og denne tappes og koges ind. Nektaren hældes i store pander og varmes stille op ved svag varme. Når varmet er fordampet, krystalliseres nektaren fra blomsten, og vupti – så har man kokossukker, der kan erstatte hvid sukker, rørsukker og brun farin.

Nektaren fra palmens blomster består af 15 % sukker, 5 % næringsstoffer og proteiner samt 80 % vand.

Nedenfor kan du se en engelsk video om kokossukker:

Share